Туслах цэс
Хэрэглэгчийн булан
Нэвтрэх нэр
Нууц үг
 
Нууц үг сэргээх | Бүртгүүлэх
 
Гүүний саам эмчилгээний ач холбогдол
2011/10/11
"Гүүний саам" найрлагандаа уураг, тос, нүүрс ус /лактоз/, амин хүчлүүд, макро -микро элементүүд, витаминууд, ферментүүд, агуудлаг учир байгалиас заяагдсан зохистой харьцаа бүхий хүний биед эмчилгээний нөлөө үзүүлэхүйц биологийн идэвхэт хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүн юм.
Анагаах ухааны доктор С.Бадамжав
дэлгэрэнгүй
Гүүний саамны хэрэглэсэн товч түүхээс
2011/10/11
Хүн төрөлхтөн адгуус малтай харьцсан цагаас гүүний сүү, саалийг ашиглаж ирсэн. Чингэс хаан цэргүүддээ аян дайнд явах үед нь гүү саах саальчин бэлтгүүлэн,    саамыг нь    уулгаж байсныг "Монголын нууц товчоон"-д /1/ дурьдсан байдаг. Орос улсад анх сүрьеэгийн эсрэг гүүний айрагны сувилалыг Октябрийн хувьсгалаас өмнө нээн ажиллуулж байжээ.
дэлгэрэнгүй
Гүүний саамны нэршлийн тухайд
2011/10/11
Гүүний сүүг монголчууд хэрэглэж ирсэн цагаас хойш "цэгээ", "саам", "эсэг" зэргээр нэршиж байжээ. Эрт үеэс "цэгээ" гэж нэрлэн ууж хэрэглэдэг байв дэлгэрэнгүй
Хуурайшуулсан саамыг хэрэглэсэн байдал:
2011/10/11
1967   онд  Саигин,     1986   онд  Казакстаны  эрдэмтэн  доктор  Жангабылов А.К  хуурайшуулсан.   1999  онд  Турк,  Германд  хуурайшуулан  хүнсний   нэмэлт  байдлаар   хэрэглэх   болсон.  1997  онд   ШУҮ-ийн  МОНЭНЗИМ  нэгдэлд  лиофилийн  аргаар  хуурайшуулан  100  гр-аар   гялгар  уутанд  савлан   гаргасан.
дэлгэрэнгүй
     
PMS.MN
Developed by: miniCMS™ v2
Web stats