Туслах цэс
Хэрэглэгчийн булан
Нэвтрэх нэр
Нууц үг
 
Нууц үг сэргээх | Бүртгүүлэх
 
Гүүний саамны нэршлийн тухайд
          Гүүний сүүг монголчууд хэрэглэж ирсэн цагаас хойш "цэгээ", "саам", "эсэг" зэргээр нэршиж байжээ. Эрт үеэс "цэгээ" гэж нэрлэн ууж хэрэглэдэг байв /2/. Гүүний сүү нь саангуут түүнд агуулагдах биологийн ба aнагаахын  эмт чанар нь бүрэн хадаглагдаж байдаг тул "Саам" гэж оновчтой нэрлэсэн нь зүйтэй санагддаг. Гүүний сүүг caaснаас хэдэн  цагийн дараа л түүнд агуулагдах сүүний сахарын нөлөө, ферментын задралын улмаас үндсэн чанараа алддаг аж.  Исэлдэлтийн улмаас найрлага нь өөрчлөгдөн нянгийн эсрэг үйлчилгээ давамгай болдог юм. Олон зуун жилээр гүүний сүүг исгэж хүнсэнд хэрэглэж, "айраг" гэж нэрийдэн заншжээ.


Үнэлэх
Нэвтрэнэ үү
Үнэлгээ (0)

Админы мэдээлэл



Сэтгэгдэл үлдээх
Нэр
Сэтгэгдэл
Өмнөх сэтгэгдлүүд »
     
PMS.MN
Developed by: miniCMS™ v2
Web stats